ANI: un fost șef a unei subdiviziuni din cadrul IGP Centru a omis să declare venituri de peste 2,6 milioane de lei și două automobile

ani
Foto: BreakingNews.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința lui Alexandru Ciobanaș, fost șef al secției urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru al Direcției de Poliție Chișinău al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne.

În actul de constatare emis, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea unor date incomplete în declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de avere și interese personale, pe care le-ar fi depus în perioada 2012-2018.

„Fostul angajat al IGP Centru ar fi omis să includă în aceste declarații veniturile obținute în mărime de peste 2,6 milioane de lei, două autoturisme de model Honda CRV, înregistrat pe numele subiectului, dar și o Toyota Yaris, deținută în comodat de către soția sa”, se arată într-un comunicat al ANI.

Suplimentar, în perioada 2012-2018, acesta nu ar fi inclus în declarații și activele financiare deținute în conturi bancare curente și de depozit în valută națională și străină, care erau înregistrate în sold la data depunerii declarațiilor.

„În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul nu a putut justifica proveniența sumei de peste 2,3 milioane de lei deținută în perioada 2012-2017 sub formă de numerar în valută națională și străină din conturile bancare curente și de depozit”, mai scrie în comunicat.

Dacă actul de constatare emis de către ANI va rămâne definitiv, subiectul ar putea fi destituit din funcția actuală, cea de șef al Direcției generale urmărire penală în cadrul IGP. Totodată, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică pe o perioadă de trei ani și inclus în Registrul interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare emis de ANI poate fi contestat în instanța de contencios administrativ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente