(video) Familia Williams, fondatoarea echipei de F1, părăsește conducerea sa după cursa din această duminică

Anunţ de ultimă oră în Formula 1! Claire Williams, fiica celebrului Frank Williams şi încă şefă a echipei sportive, va demisiona din funcţia de director executiv al echipei Williams după Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, care va avea loc în această duminică, la Monza.

Se întâmplă după ce, cu câteva zile mai devreme, echipa a fost vândută unui nou proprietar – fondului american Dorilton Capital.

Acordul, potrivit Williams, a evaluat echipa la 152 de milioane de euro, care, după rambursarea datoriilor și comisioanelor, echivalează cu 112 milioane de euro.

Echipa a precizat într-un comunicat de presă că la Monza va avea loc ultima cursă în Formula 1 pentru familia sa fondatoare. Conform BBC, decizia lui Sir Frank Williams este definitivă.

”După 43 de ani şi 739 Grand Prix-uri, familia este pregătită să părăsească sportul după recenta schimbare de proprietar în Dorilton Capital”, a anunţat echipa.

Echipa Williams a fost fondată în 1977 de Frank Williams, tatăl lui Claire, care azi are 78 de ani, iar în 2013 i-a dat fiicei sale o putere de decizie. De atunci şi până în prezent, sub conducerea sa, echipa a reuşit de două ori să se claseze pe locul trei şi de două ori pe locul cinci în clasamentul pentru Cupa Constructorilor. După mai multe sezoane slabe, echipa a fost achiziționată în urmă cu aproape două săptămâni de fondul american de investiţii Dorilton Capital.

Dorilton Capital este cunoscut pentru abordarea sa pe termen lung a investițiilor, iar accentul său principal va fi de a restabili competitivitatea echipei. Dorilton recunoaște și apreciază importanța respectării și păstrării patrimoniului și culturii Williams și se angajează să îi mențină identitatea. Echipa va continua să concureze sub marca Williams, numele șasiului rămânând neschimbat. Dorilton nu are planuri să relocalizeze echipa din Grove, casa sa tradițională.

Sir Frank Williams şi Claire Williams

Williams așteaptă de 8 ani un succes în Formula 1, iar ultimele sezoane au fost extrem de dificile pentru aceasta, piloţii finisând mai mereu pe ultimele locuri, pentru care nu se dau puncte apropo. În ultimii doi ani, Williams a fost “lanterna roșie” din Formula 1, iar pierderile financiare au forțat familia britanică să găsească noi investitori.

Acum că echipa a intrat pe mâna grupului Dorilton Capital, Sir Frank Williams și Claire Williams au decis să părăsească Formula 1. Claire a explicat decizia familiei:

“Viitorul echipei este asigurat, astfel că e momentul oportun pentru noi să facem un pas în spate. Mereu am pus echipa Williams pe primul plan, iar acum am dovedit că ne-am gândit numai la binele ei. Vrem să le dăm noilor acționari șansa de a duce echipa într-o altă eră. Suntem mândri de moștenirea pe care o lăsăm în urma noastră.”

Dacă nu aţi ştiut încă, aflaţi că Williams este una dintre echipele istorice din Formula 1. De la crearea sa, în 1977, team-ul englez a câştigat de şapte ori titlul mondial la piloţi şi de nouă ori la constructori, ultimul dintre ele însă în 1997. Williams a cucerit titlul mondial la constructori în: 1980, 1981, 1986, 1987, 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997.

Williams este a doua cea mai titrată echipă din istoria F1, după Ferrari, care are 16 titluri la constructori! Piloţii Williams au câștigat de-a lungul istoriei 114 Grand Prix-uri, au ocupat 128 de pole position și au asigurat 133 de cele mai rapide tururi.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/