Șef din IGP Centru sub lupa ANI: A omis să declare venituri de peste 2,6 milioane de lei și două automobile

Irina Odobescu
04/09/2020
Foto: IGP

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis, vineri, un act de constatare în privința lui Alexandru Ciobanaș, șef al secției urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, pentru că ar fi uitat să includă în declarația de avere venituri de peste 2.6 milioane de lei și două autoturisme Honda CRV și Toyota Yaris.

Subiectul care activa în subordinea  Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea unor date incomplete în declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de avere și interese personale, pe care le-ar fi depus în perioada 2012-2018.  

Angajatul IGP Centru nu a inclus în perioada 2012-2018 în declarații nici activele financiare deținute în conturi bancare curente și de depozit în valută națională și străină, care erau înregistrate în sold la data depunerii declarațiilor. Subiectul nu a putut justifica proveniența sumei de peste 2.300.000 de lei, deținută în perioada 2012-2017, sub formă de numerar în valută națională și străină din conturile bancare curente și de depozit.

Dacă actul de constatare emis de către ANI va rămâne definitiv, acesta ar putea fi destituit din funcția actuală, cea de șef al direcției generale urmărire penală în cadrul IGP. Totodată, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică  pe o perioadă de trei ani și inclus în Registrul interdicțiilor al ANI.

 

Irina Odobescu
04/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii