fbpx

Avertisment îngrijorător al cercetătorilor americani: „Omenirea a intrat în era pandemiilor”

Cunoscutul infecționist american, Anthony Fauci, consideră că omenirea a intrat în era pandemiilor. Într-un raport publicat în revista științifică Cell, acesta afirmă că virusul COVID-19 este primul dintr-o serie de boli care ar putea veni într-un ritm accelerat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fauci și colegul său, epidemiologul David Morens, ambii de la Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA, spun că acest fenomen ar fi cauzat de defrișări, aglomerări urbane sau activitatea piețelor în care se vând vietăți vânate, relatează presa străină. Maladiile ar apărea din cauza unor patologii care au devenit rezistente la antibiotice sau care au existat în trecut.

„Dovezile sugerează că SARS, MERS și COVID-19 sunt doar ultimele exemple dintr-un val de coronavirusuri și alte apariții care vor veni”, scriu savanții în raportul lor.

Potrivit experților, în ultimii 17 ani au fost înregistrate trei coronavirusuri. Totodată, a existat o explozie de focare de Ebola, apariția virusului Zika și răspândirea febrei dengue. Specialiștii mai afirmă că, în situația când populația globului ar urma să depășească 10 miliarde, este nevoie de mai mult efort pentru a ne proteja, recomandând „traiul în mai multă armonie și grijă față de natură”, pentru a nu ne aștepta la epidemii o dată la câțiva ani,

Articole asemănătoare

Back to top button