fbpx

video | O înregistrare audio de la o ședință a Blocului ACUM, făcută publică. Reacțiile celor de la PAS și PPDA

În spațiul public a apărut o înregistrare audio, realizată pe 7 iunie 2019, la o ședință a Blocului ACUM. Atunci, membrii formațiunilor PAS și PPDA discutau despre o eventuală majoritate cu PSRM, care ar fi urmat să-l excludă pe Plahotniuc (fostul președinte al PD) de la conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Veridicitatea informațiilor a fost confirmată de membri ai partidelor. Înregistrarea ar fi fost expediată la adresele unor redacții, însă nu cunoaștem încă cine a realizat-o și de ce a decis să o facă publică.

În cadrul înregistrării, par să se audă: Maia Sandu, Andrei Năstase, Iurie Reniță, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Alexandru Slusari, Iurie Reniță, Inga Grigoriu, dar și alții. Între formațiuni aveau loc discuții contradictorii: dacă cei de la PAS păreau a fi pro majorității cu socialiștii, cei din PPDA încă se arătau nehotărâți și indignați de atitudinea celor din PSRM.

„Da, a fost o perioadă foarte dificilă, mulți au ezitat, mulți nu au crezut că este posibil să dăm jos un dictator. Au existat nenumărate discuții – cu emoții, uneori cu polemici, cu supărări. Ne bucurăm că am fost insistenți, nu am renunțat și am reușit să îndeplinim promisiunea făcută oamenilor și să scăpăm țara de Plahotniuc. Le mulțumim tuturor colegilor din Platforma DA că au reușit să depășească frica și să aducem împreună un Guvern care a eliberat țara de teroare și a început să facă lucruri bune pentru oameni. Acum e momentul să scăpăm țara de Dodon, iar pentru asta trebuie sa fim uniți împotriva dușmanului comun și să luptăm împreună împotriva lui și nu unul împotriva celuilalt”, a comentat Sergiu Litvinenco, deputat PAS.

„Este vorba despre niște polemici și replici tăioase privind constituirea unei majorități situative cu PSRM, în care fiecare venea cu propria sa abordare. Din ceea ce am reușit să ascult eu: această înregistrare este una incompletă. Noi, cei din PPDA, suntem categoric împotriva acestor scurgeri de informații, a modului în care s-a făcut interceptarea în cauză, cu atât mai mult încât polemicile au avut loc în unul dintre birourile Parlamentului. Personal, nu exclud că în spatele înregistrării ar fi chiar Direcția Operațiuni Speciale a Ministerului de Interne, pe care am decis să o lichidez. (…) Cerem să fie publicată toată înregistrarea de la ședință”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Articole asemănătoare

Back to top button