fbpx

Încălzește-ți serile de toamnă cu băuturi aromate! ZUGO îți recomandă 10 moduri de preparare a cafelei pe care să le încerci în zilele ploioase

Ce poate fi mai potrivit în serile reci de toamnă decât o ceașcă aromată de cafea, savurată în timp ce urmărești cum picăturile îți bat la geam?! Chiar dacă ne-am obișnuit să servim cafeaua tradițională, cu lapte sau cu frișcă, există zeci de modalități de a o prepara original și delicios.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

ZUGO își oferă 10 recomandări în acest sens. Totodată, te îndemnăm să nu uiți să ne spui în comentarii cum preferi tu să prepari cafeaua și să ne împărtășești rezultatul dacă încerci unul dintre modurile recomandate de noi.

Cafeaua cu vișinată

Nu e mare filosofie să o prepari, însă gustul va fi unul deosebit. Fierbe cafeaua așa cum o faci de fiecare dată și adaugă în ceașcă o linguriță de licoare de vișini. Cei mai „tari de caracter” pot servi cafeaua aparte și vișinata aparte, însă cert este că aceste două produse se combină perfect, mai ales când afară „șuieră” vântul.

Latte cu dovleac 

Pentru început trebuie să prepari aproximativ jumătate de ceașcă de piure de dovleac și să fierbi laptele. Ulterior, vei prepara un espresso sau o cafea la ibric, vei amesteca cele trei ingrediente și le vei condimenta după gust. De regulă se adaugă ghimbir, cuișoare, scorțișoară și nucșoare.

Cafea picantă

Tradițional, aceasta se prepară în Maroc și nu este greu de repetat. După ce ai fiert doza ta de băutură aromată, îi adaugi puțin piper negru, semințe de susan, scorțișoară, nucșoară, iar dacă ești curajos – și anason.

Rumba

Rumba este mai degrabă un cocktail și se potrivește minunat personelor care vor să petreacă seara servind ceva deosebit. Pentru acest tip de băutura vei avea nevoie de porția de cafea și o cremă specială. Aceasta se face din whiskey, frișcă, zahar și rom.

Cafeaua Marghilomană

Într-un ibric se pune la fiert coniacul, amestecat cu zahăr, la foc mic. Când dă în clocot, se adaugă cafeaua macinată, se ia de pe plită, se ține câteva minute, apoi se toarnă prin cești.

Cafea mexicană

Amestecă scorțișoara, nucșoara și cafeaua înainte a pune ibricul pe foc. Aparte, topește zahăr brun, adaugă sirop de ciocolată și lapte. După ce ambele preparate sunt gata, amestecă-le și adaugă puțină vanilie.

Cafea de Olla

Vei avea nevoie de câteva căni de apă, pe care să le pui la fiert. Vei adăuga puțină scorțișoară, cuișoare, zahăr și ciocolată. Când începe să clocotească, se amestecă până se face spumă, se face focul mic, se adaugă cafeaua, iar după ce fierbe câteva minute – se servește.

Cafea cu ciocolată albă

O rețetă mai simplă, dar foarte delicioasă. Ciocolata albă se topește cu puțin lapte, iar după ce amestecul începe a fierbe – se adaugă cafeaua. De regulă, această băutură se servește decorată cu frișcă.

Cafea irlandeză

Se fierbe cafeaua tradițională și se adaugă, după gust, whiskey irlandez (sau oricare alt tip). Unii obișnuiesc să acopere această băutură cu un strat gros de frișcă.

Black Magic

Rețeta presupune utilizarea romului și a alunelor. După ce ai fiert cafeaua așa cum te-ai obișnuit, adaugi în ceașcă niște alune sau nuci de pădure (pentru o aromă mai puternică le poți pune la fiert), esența de rom, un pătrățel de ciocolată sau esență.

Nu am indicat proporțiile intenționat. Fiecare dintre noi apreciază o anumită intensitate a cafelei. Așadar, ar trebui să adapteze cantitate produselor utilizate după propriul gust.

Articole asemănătoare

Back to top button