fbpx

foto | Pedeapsă controversată în Indonezia. Cei care refuză să poarte mască, „invitați” să vadă cum se simt într-un sicriu

Pandemia „scrie” reguli noi în întreaga lume, iar purtarea măștii este una dintre cele mai întâlnite. Pentru a-i convinge pe oameni să nu refuze această măsură de protecție, autoritățile din Indonezia au „invitat” oamenii să vadă cum e să fii într-un sicriu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fiind una dintre cele mai afectate state din Asia de sud-est de pandemia de coronavirus, autoritățile din Indonezia s-au gândit la tot felul de moduri de a face campanie și de a-i convinge pe oameni să poarte mască.

Așadar, ca o alternativă la amenda de 17 dolari sau la munca în folosul comunității (care presupune de obicei curățarea toaletelor publice), conducerea a propus oamenilor să se bage într-un sicriu pentru ca să vadă cam cum arată perspectiva morții.

Scopul autorităților era ca cel vinovat să aibă ocazia de „a reflecta” asupra comportamentului său. Pedeapsa, însă, nu a durat prea mult, fiind dur criticată de cetățeni și devenind subiect de glumă pe rețelele de socializare.

Chiar și așa, ideea a fost preluată în campaniile publice, iar pe străzile din capitala Jakarta au fost organizate zilele trecute false procesiuni funerare, cu sicrie învelite în plastic și purtate de oameni îmbrăcați în combinezoane de protecție, relatează BBC.

Articole asemănătoare

Back to top button