‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO imagine cu recolta de floarea soarelui din Franța, devenită virală

O imagine cu recolta de floarea soarelui din Franța, devenită virală

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

William Daniels este fotograful National Geographic Magazine a cărui poză a devenit virală pe rețelele de socializare. Acesta este autorul unei fotografii care ilustrează un câmp de floarea soarelui afectat de secetă, situat la distanța de 30 de minute de mers cu mașina de la Paris.

În descrierea imaginii este indicat faptul că Franța a cunoscut recent una dintre cele mai puternice valuri de caniculă din ultimii ani, cu temperaturi mai mari de 40 grade Celsius, înregistrate timp de aproximativ o săptămână. Situația a fost caracteristică chiar și pentru nordul Franței.

De asemenea, comentariul imaginii indică faptul că terenul afectat de caniculă și secetă a determinat maturarea recoltei cu câteva săptămâni mai rapid decât în anii precedenți, iar calatidiul să fie de trei ori mai mic, ceea ce prevestește o roadă catastrofal de redusă cantitativ.

Amintim că, și-n Republica Moldova prognozele în ceea ce privește roada acestei culturi nu sunt deloc optimiste. Potrivit reprezentantului MADRM cu care am discutat în cursul aceastei săptămâni, recolta de floarea soarelui va fi mai mică cu minim 50%, față de anul 2019.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›