(video) Un adolescent a pus pe jar administrația unui local, după ce a sunat la 112 și a spus că locul este minat. Ce le-a spus băiatul polițiștilor

A sunat la 112 și a spus că localul este minat. Este vorba despre un adolescent din Chișinău care a fost reținut de oamenii legii, după ce a pus pe jar administrația unui local din sectorul Râșcani. Minorul și-a recunoscut vina și a spus că era în stare de ebrietate în momentul în care a alertat oamenii legii. Potrivit poliției, minorul nu este la prima abatere, el fiind cercetat penal pentru comiterea unui jaf stradal.

Dispeceratul IP Râșcani a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, pe 1 septembrie, în jurul orei 03:00. Minorul a telefonat și a comunicat că un local este minat. La fața locului imediat au fost orientate și îndreptate toate serviciile specializate, echipaje ale BPRO, grupa operativă a IP Râșcani, angajații IGSU și ”BOMBTEH”, iar ajunși acolo polițiștii imediat au încercuit și securizat zona. Urmare a verificării localului de către experții ,,Bombteh” careva obiecte explozibile ori suspecte în local nu au fost depistate.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști, a fost identificat individul care a comunicat despre minarea localului. Minorul a fost escortat la inspectorat iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a servit băuturi alcoolice cu prietenii, după care au cerut telefonul mobil de la un bărbat pentru a efectua un apel telefonic. Ulterior acesta a apelat la serviciul unic 112 comunicând despre minarea unui local din sec. Râșcani.

Pe cazul dat, a fost inițiat un proces penal în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Pub