(video) Igor Dodon, despre petrecerea dată de familia Chicu: „Nu a fost nuntă, că eu tot m-am documentat. Dar trebuia de spus deschis de la început”

Președintele Igor Dodon spune că premierul Ion Chicu trebuia să anunțe de la început că organizează o petrecere cu ocazia căsătorii fiului. Liderul statului afirmă că este împotrivă ca nunțile să fie interzise în Moldova, iar în acest sens, autoritățile trebuiau să permită organizarea lor, însă să fie puse unele restricții.

„Eu consider că este o greșeală să interzici tinerilor să facă nuntă. S-au supărat pe mine și medicii, și ANSP-ul, și ministra s-a supărat, și premierul s-a supărat că de ce noi facem așa, dar dvs invers. Eu consider că este o greșeală, iar viața merge înainte. Puneți niște restricții, 30-40 de persoane, dar lasă să aibă loc înregistrarea, cununia. Eu vreau sincer, din partea președintelui să îmi cer iertare față de miilor de perechi care nu au putut să își facă nunta în această perioadă. Medicii spun că dacă le dai voie cu 30, ei o să facă cu 300. Păi verificați, puneți niște restricții. Vedeți ce se întâmplă, practic au loc ceremonii peste tot”, a subliniat președintele.

Întrebat dacă a fost la nuntă, Dodon a fost pe muntele Athos. „Ceea ce ține de prim-ministru. Eu îl înțeleg foarte bine ca tată. Eu în localul acela am fost o lună jumătate în urmă când mă întorceam de la o vizită în teritoriu. Am postat și foto. E lângă Condrița. Eu cred că trebuia de spus deschis. Nu a fost nuntă, că eu tot m-am documentat. Au fost până la 50 de persoane”, a punctat Dodon.

Igor Dodon spune mai în glumă, mai în serios că premierul trebuia să pună live. „Și avea să fie scos. Au fost multe interpretări și discuții, urâte discuții. De aceea repet, de la miile de perechi îmi cer scuze”, a punctat Dodon.

Amintim că Procuratura Generală investighează sesizarea depusă cu privire la petrecerea organizată de fiul prim-ministrului Ion Chicu.

Premierul Chicu a recunoscut că în seara zilei de 28 august a fost organizat un eveniment la o vinăria din satul Ulmu, însă susține acesta nu este vorba despre o nuntă. Premierul a declarat că a fost o masă de sărbătoare, iar toate regulile impuse de CNESP au fost respectate.

Primele imagini de la nunta fiului premierului au apărut sămbătă. Jurnaliștii de la Cu Sens au publicat secvențe video de la vinăria din satul Ulmu unde a avut loc nunta. Potrivit acestora toate drumurile de acces către restaurant au fost împânzite de agenți de pază, care au restricționat accesul jurnaliștilor, inclusiv, pe drumuri publice.

Deputatul Radu Marian a declarat că la nunta ar fi fost 100 de invitați și a sesizat MAI și IGP, cerând investigarea cazului. Radu Marian a făcut un demers și la SPPS, pentru ca aceștia să explice care a fost temeiul legal de a-i implica pe ofițeri la asigurarea securității la un eveniment privat.


Pub