(video) Flashmob, pe ritmuri lăutărești la Guvern, organizat de PAS Youth: „Acesta nu-i protest, asta-i masă de sărbătoare”

Organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate a organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului, în legătura cu evenimentul de vineri seară organizat la o vinărie din satul Ulmu unde premierul ar fi fost socru mare. Aceștia au venit cu o boxă de unde a răsunat, inclusiv și tradiționalul marș al nuntașilor, cu colaci și mai multe pancarte cu diferite mesaje, precum „Asta nu-i protest, asta-i masă de sărbătoare”, „Lipsa de echipamentele de protecție și medicamente” și „+1 000 de persoane decedate”.

Foto: privesc.eu

„În timp ce la restul cetățenilor le-a fost interzis să organizeze nunți, iată Chicu a organizat nunta feciorului său, sfidând de fapt propria decizie care a luat-o CNESP, pe care el o conduce. Oamenii au fost furioși pentru că Chicu a vrut să ascundă acest eveniment și a folosit ofițerii săi SPPS pentru a proteja locația, au blocat accesul accesul jurnaliștilor și după a mințit și a spus că sunt oameni de pază de la vinărie. Oamenii sunt furioși că Chicu 4 zile a tăcut, nu a spus nimic și apoi a spus că nu este nuntă”, a menționat Radu Marian.

Deputatul a mai adăugat că deși premierul a susținut că la nuntă erau doar persoane apropiate și anume unchii și mătușile fiului său, de fapt, la ceremonie numărul invitaților era mai mare.

„Asta a fost picătura care a umplut paharul”, a spus deputatul.

Cei din PAS au vrut să lase colacul în incinta Guvernului, însă paza le-a interzis acest lucru. Astfel, Marian l-a lăsat chiar la intrarea în instituție.

Amintim că Procuratura Generală investighează sesizarea depusă cu privire la petrecerea organizată de fiul prim-ministrului Ion Chicu.

Premierul Chicu a recunoscut că în seara zilei de 28 august a fost organizat un eveniment la o vinăria din satul Ulmu, însă susține acesta nu este vorba despre o nuntă. Premierul a declarat că a fost o masă de sărbătoare, iar toate regulile impuse de CNESP au fost respectate.

Primele imagini de la nunta fiului premierului au apărut sămbătă. Jurnaliștii de la Cu Sens au publicat secvențe video de la vinăria din satul Ulmu unde a avut loc nunta. Potrivit acestora toate drumurile de acces către restaurant au fost împânzite de agenți de pază, care au restricționat accesul jurnaliștilor, inclusiv, pe drumuri publice.

Deputatul Radu Marian a declarat că la nunta ar fi fost 100 de invitați și a sesizat MAI și IGP, cerând investigarea cazului. Radu Marian a făcut un demers și la SPPS, pentru ca aceștia să explice care a fost temeiul legal de a-i implica pe ofițeri la asigurarea securității la un eveniment privat.


Pub