30 de zile de arest pentru maistrul din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr

După directorul și adjunctul său din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr și maistrul a fost plasat în arest pentru 30 de zile la Penitenciariul 13. Informația ne-a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Foto: UNIMEDIA

Amintim că astăzi, procurorii anticorupţie au cerut instanţei de judecată arestarea preventivă a 3 figuranţi în dosarul Sfântul Lazăr. Este vorba despre directorul, directorul-adjunct şi un maistru din cadrul administraţiei cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Ședința a început la ora 11.00, la judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a CNA, Angela Starinschi, alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

În dimineaţă zilei de 1 septembrie, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii pe 22 de adrese – la sediul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr”, la domiciliile şi în birourile de serviciu ale bănuiţilor - şi au depistat probe relevante pentru dosar, inclusiv sume de bani, în diferită valută (în jur de 700 000 de lei).

Şase persoane au fost escortate la CNA pentru audieri şi urmează a fi plasate în izolator pentru 72 de ore. Pe numele lor, au fost pornite cauze penale pentru escrocherie, trafic de influenţă, corupere activă şi pasivă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare şi amenzi penale.


Pub