/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Igor Dodon le-a expediat primarilor câte un colet. Nu spune cât a costat

missing
03 septembrie 2020, ora 21:30

Rând pe rând, cei 900 de primari din țară primesc colete de la Președinție, care conțin raportul lui Igor Dodon pentru perioada în care se află în funcție, Almanahul politic, dedicat doar lui, și o scrisoare adresată primarilor. Despre asta a anunțat pe Facebook deputata Maria Ciobanu, care a cerut explicații de la Aparatul Președintelui despre cine a achitat pentru aceste livrări. Într-un răspuns pentru TV8, Poșta Moldovei a precizat că a fost încheiat un contract cu Președinția, însă nu spune valoarea acestuia.

Într-o postare pe Facebook, deputata Maria Ciobanu a publicat coletul pe care l-a primit o primărie din țară. În interior era Almanahul politic, editat special pentru activitatea președintelui, de către o companie de consultanță, dar și raportul șefului statului pentru cei 3, 5 ani de când se află la conducere.

În scrisoare, care însoțește cele două broșuri, președintele spune că în pofida tuturor impedimentelor, și-a îndeplinit misiunea cu responsabilitate, dând dovadă de caracter și echilibru. Indignată că Președinția trimite astfel de colete, prin poștă, deputata de la Platforma DA vrea să afle din ce surse au fost tipărite și cine a achitat pentru livrare. A făcut și o solicitare în adresa Aparatului Președintelui, la care cere răspuns în termeni legali. Și TV8 a expediat o asemenea solicitare, dar tot nu a primit încă un răspuns. Între timp, coletele ajung la tot mai mulți primari. Unii ne-au spus că vor să le trimită înapoi, dar au refuzat să-i cităm. Alții însă au păreri diferite de această acțiune.

TATIANA BADAN, PRIMAR SELEMET, CI, PREȘEDINTA CALM: „Noi tot am primit acest almanah. Părerea mea personală – o așa cărțulie scumpă, în situație de criză, nu știu dacă avem timp să o citim. Avem alte griji – seceta, situația bugetelor locale, situația cu redeschiderea instituțiilor de studii”.

VASILE RAȚĂ, PRIMAR SIPOTENI, PDM: „Dacă-s lucruri reale – să-l cunoască lumea. -Credeți că este bine că l-au trimis la toți primarii? -Păi, din câte am înțeles, el urmează a fi prezentat colectivelor, lumii din sat”.

ION VESTE, PRIMAR ZAIM, CI:„L-am primit și l-am aruncat, nu l-am răsfoit. Am văzut un plicul mare frumos și sigilat. M-am gândit că e vreun proiect, rezoluție ce ține de bunăstarea populației. Imediat ce l-am deschis și am văzut ce e acolo, l-am aruncat”.

Într-un răspuns pentru tv8, purtătoarea de cuvânt a Poștei Moldova ne-a spus că serviciul de livrare este prestat în baza unui contract încheiat între întreprindere și Aparatul Președintelui Republicii Moldova, conform tarifelor negociate între părți. Beneficiarul este cel care achită pentru serviciul solicitat. Nu este clar însă cât mai exact a cheltuit Președinția pentru aceste livrări. Anterior, când și-a prezentat raportul pentru 3 ani și jumătate, șeful statului a spus că acesta va ajunge la toate primăriile din țară.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA a declarat la 26 august că almanahul: „Va ajunge la fiecare familie din țară ca să-l citească.

Pe lângă almanah, Igor Dodon are și un pomelnic personalizat, despre care s-a aflat la finele lunii februarie. În lista pentru sănătate apar toți membrii familiei prezidențiale, printre care soția și cei trei fii ai cuplului. Pomelnicul urma să ajungă în toate bisericile din țară, potrivit unor surse. De partea cealaltă, Președinția spunea atunci că această acțiune aparține exclusiv reprezentanților unor biserici, respectiv nu a finanțat tipărirea pomelnicelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram