image
Sursa foto: bnm.md

PG anunță despre finalizarea urmăririi penale privind implicarea Victoriabank în frauda bancară

Procuratura Generală anunță despre finalizarea urmăririi penale în dosarul privind implicarea în furtul miliardului a băncii Victoriabank, cât și implicarea fostei președinte a Comitetului de Direcție al acestei bănci, acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Acum trei săptămâni, la demersul Procuraturii Anticorupție, instanța de judecată a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor respectivei bănci în valoare 1,9 miliarde de lei.

Potrivit lui Alexandr Stoianiglo, fosta președintă a Comitetului de Direcție al băncii, aceasta este cercetată în stare de libertate, după ce încă în luna martie curent, magistrații au respins demersurile procurorilor de arestare preventivă a persoanei învinuite.

Figuranții pe dosar au fost informați despre terminarea urmăririi penale. La această etapă, părțile fac cunoștință cu materialele cauzei penale, procurorii urmând, la scurt timp, să-l expedieze în judecată”, a declarat Stoianoglo.

Noutăţile partenerilor

comentarii: