image
Sursa foto: jurnal.md

CEC a constituit Oficiul de protocol al observatorilor internaționali pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit Oficiul de protocol al observatorilor internaționali, responsabil de coordonarea activității misiunilor de observare a alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

Membrii Oficiului vor fi responsabili de organizarea întâlnirilor observatorilor, înregistrarea actelor de acreditare la CEC şi eliberarea legitimaţiior de observator, precum și furnizarea materialelor şi a informaţiilor solicitate. Întru buna asigurare a activităţii observatorilor internaționali, urmează să fie organizate briefinguri, întruniri și deplasări în teritoriu pentru acumularea informaţiilor privind derularea alegerilor.

Tot astăzi, CEC a acreditat în calitate de observatori internaționali 21 de persoane din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, în vederea monitorizării alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Menționăm că perioada de depunere a cererilor privind acreditarea în calitate de observator se încheie cu 7 zile înainte de ziua alegerilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: