Organizaţia siriană Observatorul pentru Drepturile Omului a anunţat marţi că 247 de persoane au murit, dintre care 50 copii, şi alte 1000 au fost rănite, în ultimele zece zile, din cauza raidurilor aeriene coordonate de forţele guvernului sirian din apropierea Damascului.

Bilanţul făcut de organizaţia siriană include şi victimele atacului coordonat de armata siriană împotriva rebelilor, din data de 16 august, în care au murit 117 persoane într-o piaţă din oraşul Duma, situat la 15 kilometri nord de capitala siriană Damasc. Astfel, circa 1200 de persoane au fost rănite în acest atac.

Atacul de la Duma este unul dintre cele mai ample atacuri comise în cei patru ani de război. Conform ONU, din martie 2011 de când a izbucnit conflictul din Siria între forţele de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupurile teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic şi rebeli şi până în prezent, mai mult de 240 de mii de persoane au murit şi aproximativ 11,6 milioane de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele.