04:15:06 19.04.2024
Stiri

Ce este mai important, de fapt, atunci când cumperi o mașină second hand: kilometrajul sau vârsta?

Actualitate 03.09.2020 12:38 Vizualizări1601 Autor: Ziarul National
Ce este mai important, de fapt, atunci când cumperi o mașină second hand: kilometrajul sau vârsta?


În lumea mașinilor second hand, doi factori par să aibă un efect major asupra prețurilor: kilometrajul și vârsta. O mașină veche de 8 ani este, de obicei, mai ieftină decât o mașină veche de 2 ani, de exemplu, în timp ce o mașină de 100.000 de km este, în mod normal, mai ieftină decât o mașină de 20.000 de km.

Dar ce zici de o mașină veche de 2 ani, cu 100.000 de km? Sau o mașină veche de 8 ani, cu doar 20.000 de km? În cazul acesta, dacă vreți să cumpărați o mașină rulată, ar trebui să vă îngrijorați mai mult de kilometrii sau de vechimea acesteia? Avem răspunsurile.

Kilometrajul unei mașini second hand contează cel mai mult

Dacă cumpărați o mașină uzată, kilometrajul ar trebui să fie un factor imens în decizia dvs. La urma urmei, kilometrajul unei mașini este, într-un fel, o modalitate de a-i „măsura” viața – așa că o mașină cu doar 70.000 de km valorează mult mai mult decât una care are 170.000 de km. Piesele motorului și componentele suspensiei rezistă un număr limitat de km, iar o mașină cu prea mulți kilometri este rareori o decizie bună.

De asemenea, modul în care o mașină a acumulat kilometri este extrem de important. Un vehicul condus mai mult în oraș va avea mult mai mult uzură decât unul care a avut a fost condus, în mare parte, pe autostradă.

O mașină care a avut un proprietar care s-a ocupat de fiecare problemă și care a respectat intervalele de service, conform programului producătorului, va rezista mult mai mult decât o mașină deținută de cineva care nu a acordat atenție întreținerii. Când cumpărați o mașină la mâna a doua este important să știți aceste aspecte.

Vârsta mașinii contează, de asemenea

Dar asta nu înseamnă că vârsta nu este importantă. Deși kilometrajul contează foarte mult, vârsta unei mașini poate fi la fel de importantă – și, în unele cazuri, este chiar mai importantă decât kilometrajul. De exemplu: o mașină veche de 10 sau 15 ani cu doar 30.000 sau 40.000 de km poate fi atrăgătoare. Dar, având în vedere că șoferul nu a petrecut atât de mult timp la volan în ultimii 10 sau 15 ani, se poate bănui că s-a ocupat de întreținerea ei?

Mai important, atunci când vine vorba de o mașină mai veche, cu puțini km, ne-ar face griji cu privire la componentele din cauciuc și alte piese care îmbătrânesc bine dacă nu sunt folosite în parametrii gândiți de producător.

Indiferent de vârsta sau număr de km, modul în care mașina a fost îngrijită pe parcursul vieții sale este foarte important. Acesta este unul dintre motivele pentru care recomandăm întotdeauna inspecții la service înainte de a cumpăra o mașină, informează promotor.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md