00:48:07 20.04.2024
Stiri

Agenții economici din domeniul agriculturii SCAPĂ de controale fiscale până la sfârșitul anului

Actualitate 03.09.2020 18:42 Vizualizări1609 Autor: Ziarul National
Agenții economici din domeniul agriculturii SCAPĂ de controale fiscale până la sfârșitul anului


Guvernul a instituit, în ședința de astăzi moratoriu, până la 31 decembrie 2020, la controalele fiscale efectuate la agenții economici din domeniul agriculturii.

Totodată, Cabinetul de miniștri a instituit condiții favorabile pentru ca agricultorii afectați de grindină și secetă în acest an să aplice la Programul de subvenționare a dobânzilor și la Programul de rambursare a TVA.

„Pe lângă acele 300 milioane lei pe care le-am alocat în luna august pentru compensarea parțială a primei grupe de cereale, câte 1 500 de lei la hectar, astăzi venim cu măsuri suplimentare, care au un cost bugetar de 100 de milioane lei și pe care le-am convenit anterior cu agricultorii”, a declarat premierul Ion Chicu.

Recent, zeci de agricultori au protestat cu tot cu tractoate la marginea Chișinăului, cerând câte 3 000 de lei de la Guvern pentru un hectar distrus de secetă. Aceștia au promis să reia protestele în luna octombrie curent, dacă revendicările nu le vor fi îndeplinite.

CITIȚI și VIDEO // Agricultorii protestatari își scot TRACTOARELE din Chișinău, dar promit să revină și mai mulți în octombrie

Menționăm că, în aceeași ședință, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agricolă în vederea realizării proiectului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale”. Proiectul are drept scop stimularea creşterii economice în zonă, prin investiții în infrastructura de irigaţii, îmbunătăţirea drumurilor rurale de acces, oferirea granturilor şi împrumuturilor pentru investirea în infrastructura pieţe. Suma împrumutului constituie 18,93 de milioane de euro, iar suma grantului este de 5,53 de milioane de dolari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md