(video) Un reportaj într-o limbă inexistentă, despre aniversarea unui stat nerecunoscut. „Кум а фост” celebrată „independența” regiunii din stânga Nistrului

Untitled

Кум а фост este o emisiune din Stânga Nistrului, care ne demonstrează pentru o dată în plus că propaganda rusească nu este un mit, ci un organism viu infiltrat sănătos în conștiința unor oameni.

„Republica Moldovenească Nistreană, la 30 de ani! Emisiunea noastră este continuată de o ediție specială în limba moldovenească, consacrată principalei sărbători a țării noastre!”, astea sunt cuvintele de început a prezentatoarei emisiunii de la postul TV Первый Приднестровский.

„Parada militară” care a avut loc în inima așa-zisei capitale a regiunii din stânga Nistrului a fost un eveniment marcant. Potrivit moderatoarei, evenimentul a demonstrat „vigoarea armatei transnistrene”.

Așa-zisa Republică Moldovenească Nistreană și-a autoproclamat independența față de Republica Moldova în 1990. Aceasta este recunoscută de trei pseudostate care nu sunt membre ONU și se află în situații similare: Abhazia, Karabahul de Munte și Osetia de Sud. În urma autoproclamării independenței așa-zisei Republicii Moldovenești Nistrene a început conflictul politic și armat în regiune, faza latentă a acestuia desfășurându-se până în prezent.

În acest context, puteți vedea un alt hibrid cu noutăți din regiunea transnistreană, întitulat Адевэрул Нистрян (trad. Adevărul Nistrean).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente