Peste 100 de milioane de lei alocate pentru asigurarea cu dezinfectanți a instituțiilor de învățământ și suplinirea salariilor profesorilor

Irina Odobescu
03/09/2020
Foto: MECC via Facebook

Guvernul a aprobat, joi, alocarea a 31 milioane de lei pentru asigurarea cu dezinfectanți a instituțiilor de învățământ în anul de studii 2020-2021. Totodată, Guvernul a alocat alte 105 milioane de lei pentru achitarea salariilor cadrelor didactice care vor activa cu peste 1,5 normă didactică.

Banii vor ajunge la 3.901 de cadre didactice, care reprezintă 7,19% din numărul total de angajați din domeniul educației.

„Alocarea mijloacelor financiare reprezintă o necesitate stringentă pentru protecția sănătății elevilor şi angajaților instituțiilor de învățământ în contextul pandemiei virusului COVID-19”, se menționează în comunicatul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. 

Irina Odobescu
03/09/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii