fbpx

foto | S-ar fi plimbat cu mașina printre morminte. Un șofer din Briceni, reținut cu scandal de polițiști

Un șofer din raionul Briceni, în vârstă de 41 de ani, a fost reținut cu scandal de polițiști după ce oamenii legii au fost sesizați că acesta ar fi provocat un accident pe 2 septembrie. Unii localnici din satul Caracușenii Vechi susțin că bărbatul s-a plimbat cu mașina printre mormintele cimitirului din localitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ba mai mult, unii au declarat că acesta a și călcat pe morminte, deteriorându-le. Ulterior, conducătorul auto ar fi părăsit locul accidentului fără a anunța Poliția.

Conform oamenilor legii, totul a avut loc în jurul orei 19:20, iar bărbatul conducea un automobil de model VAZ 2106. În timpul documentării cazului, șoferul a fost găsit la domiciliu, unitatea de transport fiind parcată lângă gospodăria sa.

„Șoferul – fiind în stare de ebrietate – avea un comportament agresiv, înjura cu cuvinte necenzurate în adresa angajaților Poliției, ulterior fiind escortat la IP Briceni pentru documentarea cazului. În urma testării cu alcotesterul Drager, în aerul expirat s-a stabilit 1,04 mg/l alcool. În declarațiile sale, șoferul spune că a consumat băuturi spirtoase după comiterea accidentului”, a relatat ofițera de presă a Inspectoratului, Svetlana Talpă, pentru ZUGO.

Dacă va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă să fie sancționat pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră, soldată cu deteriorarea neînsemnată a bunurilor, și riscă sancțiune pentru părăsirea locului producerii accidentului rutier, fiindu-i aplicată o amendă de la 40 la 50 de unități convenționale, sau privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport pe un termen de la șase luni la un an, sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 40 de ore, sau arest pe un termen de la șapte la 10 zile.
Iar în cazul în care va recunoaște că a condus autovehicolul în stare de ebrietate, șoferul riscă să fie sancționat cu amendă de la 400 la 500 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de la 40 la 60 de ore, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la șase luni la un an.

Articole asemănătoare

Back to top button