/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ O femeie este acuzată că vrea să-i deposedeze de casă pe cei șapte copii, înfiați cu mult timp în urmă

missing
03 septembrie 2020, ora 20:46

Scandal în satul Pănășești, raionul Strășeni. O femeie este acuzată de faptul că vrea să-i deposedeze de casă pe cei șapte copii, înfiați cu mult timp în urmă. Locuință care, spun ei, a fost construită din ajutoarele statului. Între timp, aceștia au crescut și au plecat de acasă. Doar unul a rămas să locuiască în casă, împreună cu soția și copilul de doi ani. Astăzi, aceștia urmau să fie evacuați. În semn de solidaritate, zeci de săteni s-au adunat să-i susțină. Femeia nu ne-a răspuns pentru o reacție.

Eugeniu Vicol este unul dintre cei șapte copii înfiați. Avea șapte ani, când a fost luat de la orfelinat de către o familie din Pănășești. Acum are 37 de ani și locuiește cu soția și copilul de doi ani în casa în care a crescut. Spune că locuința a fost construită din ajutoarele oferite de către autorități și din diverse donații. Acum însă este alungat din ea de către femeia pe care cândva o numea mamă, chiar dacă era adoptivă.

EUGENIU VICOL, FIU ADOPTIV: Tot satul știe cum se comporta și cum a avut grijă. Vă bătea? Foarte tare. Cu tot. Sapă, hârleț, cu tot ce avea sub mână.

La ora 10, urma să aibă loc evacuarea lui Eugeniu și a familiei sale din casă. Zeci de săteni s-au adunat pentru a-l susține. Chiar și așa, evacuarea a fost amânată pe mai târziu. Executorul judecătoresc a anunțat că mama adoptivă are probleme de sănătate și nu s-a putut prezenta la fața locului.

„- Eugen, acuș voi emite procesul verbal. Ai să te apropii la mașină să semneze. – Eu nimic nu voi semna!”

Astăzi, aici se afla și Galina Sîrbu, în vârstă de 38 de ani, și ea înfiată de aceeași familie, la vârsta de 9 ani. Își amintește cu groază de copilăria sa. Pentru că zilnic era supusă violenței, a fugit de acasă la vârsta de 20 de ani. S-a căsătorit, iar acum crește patru copiii.

GALINA SÎRBU, FIICĂ ADOPTIVĂ: „De fața colegilor mă bătea. Mă trăgea de păr. Am fost chinuită. O fată de 14 ani nu fuge prin Căpriana, prin zmeură să doarmă. Toți șapte copii, luați de la internat, am crescut aici. La vârsta de 18 ani ni s-a repartizat la toți în șapte părți egale. Au fost făcute titluri de proprietate aparte. Noi suntem stăpâni aici.

Vecinii nu văd cu ochi buni faptele mamei adoptive.

„Zăpadă, noroi..umblau flămânzi. Așteptau trenul seara ca să ceară de la oameni pâine”.

„Și acum le ia puținul care le-a mai rămas. Îi îmbrăca și le pune funde doar când venea televiziunea”.

„A primit ajutoare, dar copiii nu au văzut nimic. Au fost bătuți, chinuiți.”

„ O femeie de la Ciobanca, o sfătuia să-și ia copii, că o să se îmbogățească”.

Am mers să obținem o reacție de la mama adoptivă, în vârstă de peste 70 de ani, care locuiește tot în Pănășești. Dar, nimeni nu ne-a deschis poarta. Nici la apelurile telefonice nu a răspuns nimeni.

Primarul localității spune că decizia instanței a fost atacată de mai multe ori, însă dreptate i s-a dat mamei adoptive, astfel că aceasta are toate drepturile asupra locuinței.

VALERIU BUJOREANU, PRIMAR, SATUL PĂNĂȘEȘTI: „Nu pot eu să mă expun că e legal sau ilegal. Incorectă. Din punct de vedere a omeniei. Tot satul știe din ce surse a fost construită această casă. Este decizia Consiliului în care se spune că terenul a fost dat pentru construcția unei case de tip familial, pentru acești copii”.

Pe lângă acești șapte copii adoptați, femeia mai are trei copii biologici.

REPORTERĂ – MIHAELA DICUSAR
IMAGINI – SERGIU CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram