/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Dodon a împărțit distincții de stat de Ziua Armatei Naționale

03 septembrie 2020, ora 20:56

Armata Națională a Republicii Moldova împlinește astăzi 29 de ani. Cu această ocazie, șeful statului a împărțit distincții de stat. Conducerea Ministerului Apărării a declarat însă că și-ar dori ca autoritățile să aloce mai multe resurse financiare pentru armata națională. Ceremonia a avut loc la Ministerul Apărării, iar presa nu a fost anunțată despre eveniment.

Prezent la ceremonie, președintele Igor Dodon le-a împărțit militarilor distincții de stat.

Șeful statului a promis că sistemul național de apărare va fi consolidat.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Vreau să vă dau asigurări că la nivelul conducerii țării se va acționa conjugat pentru a consolida sistemul de apărare națională, pentru a îmbunătăți condițiile de executare a serviciului, pentru a susține militarii și familiile acestora.

După ce a felicitat Armata Națională, ministrul Apărării a spus că și-ar dori ca autoritățile să aloce mai multe resurse financiare pentru consolidarea armatei.

ALEXANDRU PÎNZARI, MINISTRUL APĂRĂRII: „Noi ne-am dori mai multe investiții, un buget mai mare în armata Națională, deoarece spre exemplu bugetul constituie 0,34 din PIB, în alte țări ajunge până la 10%. Noi ne-am dori vreo 2% așa cum e practica internațională.

După mesajul de felicitare, șeful statului a refuzat să ofere declarații pentru presă și a plecat în grabă.

Doamna Ghețu, nu vor fi declarații pentru presă.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a limitat doar la un mesaj de felicitare, înainte de ședința Cabinetului de miniștri. Alți oficiali au scris mesaje pe rețelele de socializare. Armata Națională a fost creată la 3 septembrie 1991, printr-un decret semnat de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Reporter: Natalia GHEȚU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram