image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

De săptămâna viitoare grădinițele din Chișinău vor activa până la ora 17.30

Programul de lucru al grădinițelor din municipiul Chișinău va fi extins începând cu săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de către viceprimara Angela Cutasevici.

Astăzi în cadrul ședinței a serviciilor municipale, viceprimara Angela Cutasevici a anunțat că de luni, 7 septembrie, programul de lucru al grădinițelor din Chișinău se va extinde de la 7.30 până la 17.30.

„131 de instituții de educație timpurie au completat raportul de autoevaluare, doar o grădiniță creșă nu a primit avizul pozitiv și nu și-a început activitatea. Totodată, două instituții de educație timpurie sunt încă în carantină”, a menționat Cutasevici.

Potrivit viceprimarei, copiii de 2-4 ani vor fi admiși pe parcurs.

La fel, vor fi extinse categoriile de vârste ale copiilor care vor putea frecventa grădinița: „La grădiniță merg copiii din grupele preșcolare, iar de luni va fi extins numărul de grupe în grădinițe, în limita spațiilor disponibile și vor putea frecventa și copiii de 4-6 ani, repartizați pe grupe. În etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6 ani, pe măsură ce măsurile se vor îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a precizat Angela Cutasevici.

Amintim că ieri, 1 setembrie mai mulți părinți au protestat în fața Guvernului, cerând redeschiderea tuturor instituțiilor de educație timpurie și activarea instituțiilor primare în regim clasic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: