image
Sursa foto: Guliver / Getty Images

Australia a intrat în recesiune, pentru prima dată în 30 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus

Australia a intrat în prima sa recesiune din 1991, cu o reducere de 7% a economiei sale în al doilea trimestru, din cauza epidemiei de coronavirus, potrivit unor cifre oficiale publicate miercuri, scrie Agerpres.

Este cea mai rapidă contracţie înregistrată vreodată într-un trimestru în ţară, după ce a cunoscut 30 de ani de creştere continuă, depăşind-o pe cea declanşată de criza financiară din 2008, potrivit Biroului australian de statistici. Economia australiană a înregistrat constant creşteri în ultimii 29 de ani, susţinută de cererea chineză de minereu de fier şi de cărbune, scrie CNN.

Autoritățile au pus această căderea pe seama pandemiei și a măsurilor restrictive impuse la nivel național pentru a controla răspândirea virusului. Închiderea hotelurilor, restaurantelor şi celorlalte businessuri a dus la o scădere de 12% a cheltuielilor gospodăriilor, în timp ce serviciile au înregistrat un minus de 18%.

De asemenea, continentul a fost devastat, înainte de criza generată de COVID-19, de unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din ultimii ani, afectând grav sectorul turistic.

O ţară intră în recesiune când se înregistrează două trimestre negative, iar economia australiană a scăzut cu 0,3% în primul trimestru.

Noutăţile partenerilor

comentarii: