image
Sursa foto: GettyImages

Averea deținătorului platformei Zoom a crescut cu 5 miliarde de dolari într-o singură zi

Averea lui Eric Yuan, CEO-ul platformei de videoconferinţe Zoom, a crescut cu 5 miliarde de dolari într-o singură zi după ce compania pe care o conduce a raportat creşteri record în al doilea trimestru.

Zoom a declarat că vânzările din T2 au fost mai mari cu 355% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, Yuan se alătură unui grup din care fac parte miliardari precum Elon Musk şi Jeff Bezos, care au înregistrat creşteri record în timpul pandemiei de coronavirus.

Serviciul de videoconferinţe a făcut mai mulţi bani în ultimele trei luni decât în tot anul 2019 de vreme ce numărul oamenilor care lucrează de acasă a crescut masiv datorită crizei provocate de COVID-19. Acţiunile platformei au crescut de aproape patru ori anul acesta, reuşind să bată estimările deja optimiste ale analiştilor.

Datorită ultimelor rezultate, Zoom şi-a actualizat ținta de venituri pentru anul fiscal 2021 de la 1,78-1,8 miliarde de dolari la 2,37-2,39 miliarde de dolari.

Bloomberg estimează că averea lui Yuan ajunge la 16,4 miliarde de dolari, o creştere de 360% de la începutul anului până acum. Între timp, valoarea de piaţă a Zoom a ajuns la 129 de miliarde de dolari.

Noutăţile partenerilor

comentarii: