Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
02.09.2020

La IMSP SCR „Timofei Moșneaga” vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă

La IMSP SCR „Timofei Moșneaga” vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, începând cu 3 septembrie curent, la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” vor fi activate 120 paturi pentru pacienții în stare gravă, confirmați cu COVID-19.

„Pacienții în stare gravă, dar care înregistrează o ameliorare a stării de sănătate, vor fi transferați din terapie intensivă, în secția care va fi activată, unde vor urma tratamentul prescris de medici”, a declarat ministrul Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței Punctului Focal din această dimineață.

O altă categorie de pacienți care vor fi spitalizați pe paturile activate  vor fi pacienții cu forme moderate și severe de boală readresați de la Centrul COVID – 19.

Directorul ANSP, Nicolae Furtună a declarat că majoritatea instituțiilor de educație au inițiat procesul de studii asigurând condiții minime pentru profilaxia și controlul infecției COVID-19.

Ministrul a solicitat ca Agenția Națională pentru Sănătate Publică să fie în permanentă comunicare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și conducerea instituțiilor de educație, pentru a oferi tot suportul necesar, astfel încât,  să fie respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus