De luni, grădinițele din capitală vor activa până la ora 17.30. Copiii din ce categorii de vârstă vor frecventa instituțiile

Începând cu săptămâna viitoare, programul de lucru al grădinițelor din Chișinău se va extinde de la 7.30 până la 17.30. Anunțul a fost făcut de viceprimărița Angela Cutasevici, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale. Totodată, va fi extins și numărul de grupe, astel încât și copiii de la 4 ani în sus să frecventeze instituțiile de educație timpurie.

Foto: UNIMEDIA

„131 de instituții de educație timpurie au completat raportul de autoevaluare, doar o grădiniță creșă nu a primi avizul pozitiv și nu și-a început activitatea. Totodată, 2 instituții de educație timpurie sunt încă în carantină”, a informat Angela Cutasevici.

Potrivit acesteia, de săptămâna viitoare, intervalul de frecventare a grădinițelor va fi de la 7.30 până la 17.30: „Programul se referă la grădinițele din orașul Chișinău. Vom avea grădinițe care vor alterna frecventarea copiilor, peste o săptămână sau două”.

Totodată, vor fi extinse categoriile de vârste ale copiilor care vor putea frecventa instituțiile de educație timpurie: „La grădiniță merg copiii din grupele preșcolare, iar de luni va fi extins numărul de grupe în grădinițe, în limita spațiilor disponibile și vor putea frecventa și copiii de 4-6 ani, repartizați pe grupe. În etapa inițială după redeschidere, grupele se vor completa cu copii de 4-6 ani, pe măsură ce măsurile se vor îmbunătăți, vor fi admiși și copiii de 2-4 ani”, a precizat Angela Cutasevici.

De asemenea, copiii trebuie să fie însoțit spre și de la grădiniță de una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani.

Săptămâna curentă, grădinițele din capitală vor activa până la ora 15.00.


Pub