(video) Bicicletele furate ale unei tinere din capitală, recuperate. Un minor de 16 ani este cercetat pentru furt

Un minor în vârstă de 16 ani a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Ciocana din cadrul Direcție de Poliție a municipiului Chișinău pentru furtul a două biciclete.

Foto: Politia capitalei

Acesta a pătruns în noaptea de 10 august în scara unui bloc de locuit amplasat pe str. Alecu Russo, de unde a sustras două biciclete. Polițiștii au fost sesizați de către proprietara bicicletelor, o tânără în vârstă de 27 de ani.

Prejudiciul cauzat a fost estimat de către tânără la 3 500 lei. Totodată de către forțele de ordine a fost stabilită o cameră de supraveghere, care a surprins momentul deplasării individului cu bicicletele sustrase.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut acesta fiind escortat la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția.

El le-a spus polițiștilor că a intrat în scara blocului, a găsit bicicletele fără supraveghere la etajul 4 și le-a sustras, cu intenția de a le vinde și a obține un profit.

Poliția mențonează că minorul nu este la prima abatere, acesta fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

La moment, minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.


Pub