(foto) Andrian Candu, candidatul Pro Moldova la prezidențiale, a depus actele la CEC: „Avem o competiție pentru o funcție cu atribuții limitate”

Candidatul Pro Moldova la funcția de șef al statului pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, a depus astăzi setul de acte pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea lui Andrian Candu.

Foto: pro-moldova.eu

Liderul Pro Moldova a fost desemnat marți, 1 septembrie 2020, prin decizia unanimă a Consiliului Național Politic al formațiunii, candidat în alegerile prezidențiale care vor avea loc la data de 1 noiembrie 2020.

„Vom face o campanie amplă de informare pentru că oamenii trebuie să înțeleagă că avem o competiție pentru o funcție cu atribuții limitate. Este greșit să promiți drumuri, salarii și bunăstare, când, de fapt, conform Constituției, poți acorda numai medalii celor care fac drumuri, reforme și alte lucruri bune. Cei care fac asemenea promisiuni ori sunt mincinoși, ori sunt uzurpatori”, a declarat Andrian Candu.

Liderul Pro Moldova a adăugat că „obiectivul Pro Moldova, în această campanie, este să scăpăm țara de principalul inamic al statului de drept, al identității noastre, de omul care sfidează bunul simț și normele democratice. Împotriva lui Dodon înseamnă Pro Moldova. Vom lupta energic și hotărât pentru o nouă șansă pentru țară și pentru democrație”.

Până în acest moment, au fost înregistrați la CEC pentru a obține dreptul de a colecta semnături candidatul PLDM, Tudor Deliu, candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, candidata PAS, Maia Sandu, candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidatul PUN, Octavian Țîcu, candidatul Blocului UNIREA (Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Politic „Partidul Popular Românesc” şi Partidul Politic „UNIUNEA SALVAŢI BASARABIA”), Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin.

Amintim că data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020, iar procesul de colectare a semnăturilor va demara în luna septembrie.


Pub