Ramzan Kadîrov și-a numit fiica în funcția de prim-viceministră a Culturii din Cecenia

Șeful statului cecen, Ramzan Kadîrov, a semnat marți un decret prin care își numește fiica, Aishat, prim-viceministră a Culturii din Cecenia. Anunțul a fost făcut pe canalul de Telegram al lui Kadîrov, care a felicitat-o pe tânăra de 21 de ani cu prilejul „unui nou eveniment important în viața sa”.

Foto: Ramzan Kadîrov/Telegram

„Numirea lui Aishat într-o nouă funcție este o decizie foarte echilibrată. În ciuda vârstei fragede, ea are o experiență bogată în gestionarea celor mai complexe și mai mari proiecte, inclusiv în domeniul culturii”, a scris Kadîrov.

Aishat Kadîrova este directoarea casei de modă „Firdaws” de la vârsta de 18 ani, care a fost fondată de mama sa, Medni Kadîrova în 2009.

Kadîrov și-a decorat fiica în luna martie 2020 cu Medalia pentru Merite deosebite aduse Republicii Cecene, „pentru munca conștiincioasă impecabilă și contribuția la dezvoltarea culturii și artei”.

Rudele lui Kadîrov ocupă mai multe funcții de rang înalt la conducerea Ceceniei. În 2018, serviciul rus al BBC scria că dintre cei 150 cei mai influenți politicieni din Cecenia, 30% sunt rude ale conducerii de vârf a țării.


Pub