Chirtoacă, după înregistrarea grupului de inițiativă la CEC: Mi-ar fi plăcut să depun actele la președinția României

Mișcarea Politică Unirea a depus, astăzi, documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC), pentru înregistrarea grupului de inițiativă care urmează să colecteze semnăturile necesare în susținerea lui Dorin Chirtoacă. Fostul primar de Chișinău a declarat că i-ar fi plăcut să candideze la președinția României, întrucât așa „ar fi fost firesc să fim cu toții o țară”.

Foto: UNIMEDIA

„Din numele colegilor, sunt în măsură să vă spun că mi-ar fi plăcut să depun actele după mandatele obținute la primăria Chișinău, la președinția României, așa ar fi fost firesc să fim cu toții o țară și să avem lucrurile așezate și să beneficiem de dezvoltarea, securitatea, speranța de o viață mai bună care este dincolo de Prut. Facem acest efort aici, eu și colegii mei astăzi, pentru unire și împotriva lui Dodon. Acestea sunt două dominante ale alegerii noastre și cea pe care o propunem cetățenilor noștri, în așa fel încât să putem face cu toții un pas înainte.

Dacă ne-am uni cu toții forțele și am înlătura regimul care ne călărește la propriu, ar fi perfect cu adevărat pentru Moldova să revenim la normalitate, democrație să putem da o speranță cetățenilor că bucata aceasta de pământ are un viitor împreună cu celelalte state europene în familia mare europeană și mai departe construind unire cu România, acolo e soluția”, a declarat Chirtoacă.

Până în acest moment, au fost înregistrați la CEC pentru a obține dreptul de a colecta semnături candidatul PLDM, Tudor Deliu, candidatul Platformei DA, Andrei Năstase, candidata PAS, Maia Sandu, candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, candidatul PUN, Octavian Țîcu, candidatul Blocului UNIREA (Partidul Liberal, Partidul Naţional Liberal, Partidul Politic „Partidul Popular Românesc” şi Partidul Politic „UNIUNEA SALVAŢI BASARABIA”), Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin și candidatul Pro Moldova Andrian Candu.

Amintim că data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020, iar procesul de colectare a semnăturilor va demara în luna septembrie.


Pub