16 persoane, victime ale Covid-19 în ultimele 24 de ore. Cea mai tânără dintre ele avea 52 de ani

Ministerul Sănătății anunță despre alte 16 decese provocate de noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore. Este vorba despre 8 bărbați și 8 femei din diferite raioane ale țării, care aveau vârsta cuprinsă între 52 - 85 de ani. Bilanțul total ajunge la 1024.

Foto: UNIMEDIA

Un bărbat de 66 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM ”Sfânta Treime”, pe 25 august, a decedat. Acesta suferea și de boală cerebrovasculară.

Cel de-al doilea deces este vorba despre o femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM ”Sfânta Treime”, pe 29 august, care suferea și de diabet zaharat tip 2, obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. II.

O altă femeie de 66 ani, din mun. Comrat, internată la IMSP SR Comrat, pe 21 august, a fost răpusă de boală. Victima avea și alte comorbidități precum diabet zaharat tip 1, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială gr. II.

Cel de-al 4-lea deces este vorba despre un bărbat de 79 ani, din Drochia, internat la IMSP SR Drochia, pe 10 august, cu pneumonie comunitară bilaterală, insuficiență respiratorie acută gr. III.

O altă femeie de 52 ani, din Chișinău, transferată de la Spitalul MSMPS, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 28 august, a murit. Aceasta avea și alte comorbidități precum HTA gr. II, cardiopatie mixtă, boală oncologică.

Cel de-al 6-ea deces este vorba despre o femeie de 56 ani, din r-nul Hîncești, transferată de la IMSP SR Hîncești, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 26 august. Victia suferea și de HTA gr. II, boală cerebrovasculară.

O altă femeie de 73 ani, din Călărași, transferată de la IMSP SR Călărași, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 25 august, a decedat. Aceasta avea și alte comorbidități precum angină pectorală de efort CF III, HTA gr. III, cardiopatie mixtă.

Cel de-al 8-lea deces este vorba despre un bărbat de 79 ani, din Chișinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 20 august cu angină pectorală de efort CF II, HTA gr. III, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.

Un alt bărbat de 65 ani, din r-nul Hîncești, transferat de la IMSP SR Hîncești, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 27 august, a decedat. Acesta suferea de diabet zaharat tip 2, HTA gr. II, angiopolineuropatie diabetică a membrelor inferioare.

Cel de-al 10-lea deces este vorba despre un bărbat de 84 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Institutul de Cardiologie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 15 august. Victima suferea și de diabet zaharat tip 2, HTA gr. III, nefropatie diabetică.

O altă femeie de 78 ani, din mun. Bălți, internată la Spitalul Clinic Bălți, pe 20 august cu diabet zaharat tip 2, boală cardiovasculară a decedat.

Cel de-al 12-lea deces este vorba despre o femeie de 70 ani, din Rezina, internată la IMSP SR Rezina, pe 15 august. Acesta avea alte boli precum HTA gr. III, insuficiență hepato-renală.

Un bărbat de 68 ani, din r-nul Călărași, internat la IMSP SR Călărași, pe 26 augustcu HTA gr. II-III. a murit.

Cel de-al 14-lea deces este vorba despre o femeie de 85 ani, din Chișinău, internată la SCM ”Gheorghe Paladi”, pe 19 august cu HTA gr. II-III, cardiopatie mixtă.

Un alt bărbat de 70 ani, din Cimișlia, internat la IMSP SR Cimișlia, pe 14 august cu boală oncologică a murit.

Cel de-al 16 deces este vorba despre un bărbat de 52 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centrul COVID-19, la SCM ”Arhanghelul Mihail”, pe 25 august, cu pnumonie viruso-bacteriană bilaterală, infecție Covid-19 formă severă.


Pub