(foto) Cum arată strada Albișoara la 49 de zile de la începerea lucrărilor. Ceban: „Până la deschidere, aceasta a devenit una pietonală”

Strada Albișoara din capitală a devenit pietonală, până la deschiderea oficială a acesteia. De la începutul lucrărilor și până astăzi, au trecut 49 de zile de când zona din centru a fost trasnformată în șantier.

Foto: Ion Ceban/facebook

„Strada Albișoara nou reparată reprezintă un motiv de bucurie pentru locuitorii din zonă. Până la deschidere, aceasta a devenit una pietonală. Cei mai fericiți sunt copii care au ieșit cu bicicletele și trotinetele. O idee bună ar fi, după reparația totală a străzii, să o transformăm odată în lună intr-o stradă pietonală sau dedicată pentru diverse activități. În timp de o săptămână, prima etapă de reabilitare a străzii Albișoara va fi finalizată. Acum se lucrează la etapa a doua și a treia din cele 5”, a scris Ion Ceban.

Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook

Amintim că strada Albișoara a intrat în reparații la data de 16 iulie 2020. În circa 3 luni a urmat reabilitarea rețelelor de apeduct, cu o lungime de 1020 metri liniari, cu un diametru de 500 mm, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul - Petru Rareș. Costul intervenției executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău" este de circa 7,5 milioane lei, bani din bugetul Primăriei.

Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook
Ion Ceban / Sursa:Ion Ceban/facebook

Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari și schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri - str. Albișoara și str. Petru Rareș - str. Albișoara.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții, curățarea gurilor de captare a apelor pluviale, scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.


Pub