Cum să fii un tată mai bun? 12 sfaturi

tată, fiu, părinți, familie

Timp de patru luni, Moldova.org a vorbit prin intermediul a unei serii video de 12 episoade, despre importanța implicării taților în educația copiilor. Am invitat doi specialiști în psihologie și psihanaliză să se adreseze în primul rând taților și să vorbească despre rolul implicării acestora în diverse etape ale dezvoltării copiilor, despre circumstanțe de familie, metode de educație și importanța acestora în formarea viitorului adult.

Adriana Boroș este psihologă, expertă în parenting din Cluj (România), populară în mediul părinților pentru trainingurile sistematice pe care le ține la Chișinău, pagina „Clubul Părinților Conștienți”.

Maxim Moșnoi este psihoterapeut de orientare psihanalitică, membru fondator al Asociației de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și de Familie din Republica Moldova, cu formarea la Asociația Română a Legăturilor de Grup și Familie „Enrique Pichon Riviere” din România.

1. Care este rolul tatălui în ziua de azi?

2. Ce este perioada oedipiană și cum îi facem față?

3.  Cum vede copilul relația dintre părinții lui? Ce învață de la părinți?

4. Cum arată iubirea sănătoasă față de copil?

5. Când și cum îi permitem copilului să fie independent?

6. Ce preiau copiii de la părinți?

7. Cum influențează relația dintre părinți alegerea viitorilor parteneri de către copii?

8. Trebuie sau nu să fim sinceri cu copilul?

9. Cum vede un copil divorțul părinților?

10. La ce vârstă trebuie să înceapă educația sexuală a copilului?

11. Care este efectul educației cu frică și violență?

12. Cum educi copilul dacă ești singurul părinte?

Sursă poză principală: iStock / Sneksy


Abonează-te la newsletter-ul nostru lunar AICI și primește cele mai bune materiale. De asemenea, poți să ne dai follow pe Instagram sau Telegram.

  


Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.