01:51:44 29.03.2024
Stiri

Femeia care NU s-a vindecat de COVID nici după 6 luni. În fiecare săptămână are alte simptome

Actualitate 02.09.2020 08:30 Vizualizări1033 Autor: Ziarul National
Femeia care NU s-a vindecat de COVID nici după 6 luni. În fiecare săptămână are alte simptome


Monique Jackson crede că s-a îmbolnăvit de Covid-19 la începutul pandemiei și după aproape șase luni încă nu se simte bine. Monique este una din miile de persoane aflate în această situație, însă ea e singura care a ținut un jurnal ilustrat cu simptomele pe care le-a avut.

În aceste zile, Monique este în a 24-a săptămână în care luptă cu coronavirusul.

Este suspectată de o formă a bolii pe care medicii abia încep să o studieze. S-a îmbolnăvit în martie și la început părea că are o versiune ușoară a coronavirusului, dar simptomele nu au dispărut niciodată. Luni mai târziu, se luptă să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul ei, potrivit BBC NEWS.

Monique este o persoană extrovertită, „aproape hiperactivă”, spune ea. În vremuri normale, practică boxul thailandez și jiu-jitsu și face ciclism 20 de kilometri pe zi, până la și de la locul de muncă, o galerie de artă din centrul Londrei.

Dar ultimele luni i-au schimbat profund viața. Acum are un post-it pe peretele dormitorului care îi amintește să economisească suficientă energie pentru a se spăla pe dinți.

„Nu sunt o persoană leneșă”, spune ea, adăugând că sunt zile în care reușește doar să coboare niște scări.

În timp ce corpul ei refuză să coopereze, a găsit o refulare pentru starea ei în Instagram, unde a ținut un jurnal ilustrat al simptomelor pe care le are și se întreabă de ce unii oameni au o versiune a bolii care pur și simplu nu mai trece.

Monique s-a îmbolnăvit în același timp cu o prietenă, după ce au făcut împreună o călătorie cu trenul. La început, simptomele lor erau similare, dar apoi nu au mai avut nimic în comun.

În a doua săptămână de boală nu a mai putut să respire și a ajuns la urgențe. Nu a testată atunci, pentru că în Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit și confirmarea.

Monique spune că a trecut prin tot felul de stări. La început era atât de obosită încât nici mesaje de pe telefon nu putea să trimită, apoi au apărut alte simptome din ce în ce mai grave. Simțea arsuri și dureri atroce în piept. „Credeam că o să fac infarct”, spune ea. Ulterior a avut și simptomele unei infecții urinare.

O perioadă nu s-a mai uitat la televizor și nici pe rețelele sociale, pentru că orice informație despre Covid îi adâncea și mai mult anxietatea. La un moment dat și-a întrebat o prietenă care mai este situația și aceasta i-a spus că persoanele de culoare sunt mai vulnerabile. „Am simțiti că sunt într-un film de groază, în care toate persoanele de culoare mor”, spune Monique, care este mulatră.

Odată cu trecerea săptămânilor, unele simptome au fost înlocuite cu altele, din ce în ce mai bizare. O durere de gât a fost însoțită de o senzație ciudată la ureche, apoi mâinile i s-au învinețit. A avut erupții ciudate pe tot corpul și de multe ori se trezea din somn cu dureri puternice în diferite părți ale trupului.

Monique Jackson

FOTO: Monique Jackson

Într-o noapte, în timp ce vorbea cu prietena ei la telefon, a simțit că partea dreaptă a feței i-a căzut. S-a dus direct la oglindă, dar fața ei nu avea nimic. S-a speriat atunci că a făcut un accident vascular cerebral, dar medicii nu au găsit niciun semn.

Cert este că după 6 luni Monique încă se luptă cu boala și încă este în căutarea unui tratament. Este însă în izolare, dar de când ține jurnalul pe Instagram se simte mai „conectată decât oricând”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md