01:25:12 20.04.2024
Stiri

Una caldă și alta rece pentru Maia Sandu din partea lui Vlad Filat. Fostul premier explică de ce o CRITICĂ pe lidera PAS și de ce este gata să meargă și în JUDECATĂ pentru a-i lua apărarea

Actualitate 02.09.2020 11:38 Vizualizări3229 Autor: Ziarul National


Una caldă și alta rece pentru Maia Sandu din partea lui Vlad Filat. Fostul premier explică de ce o CRITICĂ pe lidera PAS și de ce este gata să meargă și în JUDECATĂ pentru a-i lua apărarea

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, consideră că Maia Sandu, pe care a adus-o în politica din R. Moldova, ar fi „canibalizat” toți partenerii politici pe care i-a avut, doar ca dânsa să iasă în față. În același timp, Filat este convins că lidera PAS este un politician integru și e gata să meargă și în instanța de judecată pentru a depune depoziții în favoarea ei.

„Vorbesc mai mult despre Maia Sandu, pentru că eu nu am avut mari așteptări de la Igor Dodon, nu am și nici nu voi avea. Eu pe Igor Dodon nu l-am votat niciodată. Eu pentru Maia Sandu am votat și așteptările mele, ca și ale multor, multor cetățeni au fost îndreptate către dânsa”, a explicat Filat criticile la adresa Maiei Sandu.

Liberal-democratul spune că Maia Sandu, ca orice plitician, are unele carențe, dar nu poate fi acuzată că ar fi primit salarii în plicuri.

„Încercarea aceasta de a discuta despre Maia Sandu sub aspectul integrității în sens negativ este o prostie și o spun foarte sincer. Putem discuta despre alte carențe, doar numai nu la acest capitol. Faptul că sunt anumiți nenorociți care aruncă speculații în presă nu înseamnă că este adevărat. Apropo, am înțeles că este un proces de judecată și voi merge în instanță pentru a demonta toate aceste speculații. Eu consider că lucrurile trebuie să fie corecte, iar când e vorba de un neadevăr, atunci e neadevăr. Pentru această minciună sfruntată, că ar fi primit plicuri, trebuie să răspundă cineva. Sunt alți oameni care au fost ajutați la o anumită etapă de timp, dar despre aceasta cu altă ocazie”, a precizat Filat într-o emisiune televizată.

După ce i-a luat apărarea, Filat s-a referit și la neajunsurile liderei PAS. Mai exact, acesta a vorbit despre tertipurile la care ar fi apelat Maia Sandu pentru a se dezice de apartenența la PLDM. „Atunci când spui în fața a zeci de mii de oameni în PMAN, avândul în spate pe președintele Comisiei de politică externă a Parlamentului European, că aderi la PLDM, se presupune că da, aderi. Poți să te legi de un aspect formal, pe care îl invocă... (că nu a scris cerere de aderare n.r.). Și noi nu luptăm foarte mult că ea a fost membru al PLDM. Problema ține de moralitate. Să fii într-un partid politic atât timp cât ai interes, cât poți să crești, să te promovezi, iar în momentul în care acest lucru nu se mai întâmplă, imediat de dezici și încă ataci acest partid... ”, a spus Filat.

O altă nemulțumire a lui Filat e faptul că Maia Sandu se ferește să spună că și dânsul a avut o contribuție în promovarea ei.

„Cum a fost numită ministru al Educației? Am înțeles că eu nu am participat la acest proces (zâmbește n.r.). Dar Constituția spune că un ministru este propus de premier. Dacă e să fiu exact, atunci candidatura Maiei Sandu a fost propusă de Victor Bodiu, care era atunci secretar general al Guvernului. Am avut câteva discuții vizavi de persoana ei, inclusiv cu doamna Stela Mocanu, care a făcut lucruri minunate la Guvern. Da, am invitat-o la Chișinău și i-am propus această funcție”, menționează fortul premier.

Un alt aspect pentru care Filat nu o vede cu ochi buni pe Maia Sandu e că aceasta ar fi „canibalizat” toți parteneri politici pe care i-a avut până acum.

„În 2016, în cadrul alegerilor prezidențiale, PLDM avea structuri în teritoriu și colegii noștri au alergat pentru a promova candidatura proeuropeană (Maia Sandu n.r.). PLDM a asigurat inclusiv financiar unele acțiuni care vizau procesul electoral. Am fost buni atunci, iar ulterior, în 2019, deja eram toxici. Oricum, PLDM a participat în acel scrutin parlamentar, contribuind, la fel, la obținerea acelui rezultat în alegeri. (Maia Sandu) Este o persoană care a absorbit efortul muncii altor partide. Aici nu e vorba de abilitate, ci de o conjunctură. Și nici măcar nu e vorba de capacitate. Este o conjunctură, care nu a fost folosită abil, ci într-o manieră arogantă, pe alocuri foarte brutal. Au mai fost din cei care începeau să bea șampania prea devreme. Consider că dreapta trebuia să fie unită. În aceste alegeri prezidențiale dreapta trebuia să dea la o parte interesul personal și să identifice formula prin care să înainteze un candidat comun”, a conchis liderul PLDM.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md