23:11:54 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Oficial, Maia Sandu candidatul PAS la funcția de președinte al R. Moldova. ZECE angajamente pe care și le asumă lidera opoziției: „Va fi o victorie asupra schemelor, hoțiilor și asupra sărăciei”

Actualitate 02.09.2020 12:29 Vizualizări1441 Autor: Ziarul National
VIDEO // Oficial, Maia Sandu candidatul PAS la funcția de președinte al R. Moldova. ZECE angajamente pe care și le asumă lidera opoziției: „Va fi o victorie asupra schemelor, hoțiilor și asupra sărăciei”


Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), întrunit ieri în ședință, a desemnat-o pe Maia Sandu în calitate de candidat al formațiunii la funcția de președinte al R. Moldova. Tot ieri a fost constituit grupul de inițiativă care urmează să colecteze cele 25 de mii de semnături din cel puțin 18 raioane pentru susținerea candidatului PAS la alegerile prezidențiale. Înainte de a depune la Comisia Electorală Centrală setul cu actele necesare, conducerea PAS a susținut un briefing de presă în fața sediului formațiunii.

„Acum 29 de ani ne-am dobândit independența. Ne-am câștigat libertatea. Ne-am bucurat că o să ne putem decide singuri soarta. Că o să putem alege în fruntea țării oameni buni, cu care să construim în sfârșit o societate liberă, dreaptă și prosperă. Ne-am făcut planuri mărețe atunci. Dar ne-am rătăcit pe drum. Hoții au adunat averi nemăsurate și nemeritate, iar oamenii buni s-au pomenit ducând o viață tot mai grea. Banii murdari și minciuna au acaparat politicul, justiția, ne-au sufocat libertatea, economia, au sărăcit oamenii, iar pe unii dintre ei i-au alungat din țară. La 29 de ani de la proclamarea independenței privim cu tristețe drumul pe care am mers până acum și ne întrebăm cu îngrijorare dacă binele poate birui răul sau dacă asta se întâmplă doar în poveste. Ne întrebăm dacă oamenii buni se pot reuni împotriva hoților și mincinoșilor. Ne întrebăm dacă nu e prea târziu. Nu e târziu. Cred cu tărie că lucrurile pot fi îndreptate. În această toamnă, avem șansa să alegem drumul cel bun. Să deschidem ușa pentru oamenii buni. Care pot pune Moldova pe calea dreptății și a bunăstării. Care pot face ordine în țară”, a declarat candidatul PAS la funcția de președinte al R. Moldova.

„E vremea să ne întrebăm ce fel de preşedinte merită oamenii R. Moldova. Ce fel de președinte vrem să stea în fruntea țării următorii patru ani. Vrem un președinte care vrea și poate uni societatea? Vrem un președinte care să fie de partea oamenilor cinstiți? Vrem un președinte demn, corect, care respectă legea? Vrem un președinte cumpătat? Vrem un președinte respectat, în țară și în afara țării? Vrem un președinte care să iubească țara? Dacă vrem aceste lucruri, înseamnă că avem un scop comun. Și trebuie să ne unim în jurul acestui scop”, a spus Maia Sandu.

Lidera PAS și-a asumat și zece angajamente pe care șe va urma în cazul în care va ajunge președintele R. Moldova la alegerile din noiembrie.

Și colegii de partid ai Maiei Sandu spun că lidera PAS nu participă la scrutinul prezidențial pentru a face figurație.

„Noi mergem în aceste alegeri nu pentru a face figurație, ci pentru a câștiga. O victorie a noastră la alegerile prezidențiale nu va fi doar o victorie a Maiei Sandu în fața lui Igor Dodon, ci o victorie asupra schemelor, hoțiilor și asupra sărăciei. Mergem în această campanie cu sloganul: „E vremea oamenilor buni”. Noi trebuie să dăm jos hoții din această țară, în frunte cu Igor Dodon, și să dăm acestei țări un președinte cinstit, un președinte onest, un președinte care va lucra pentru oameni și va face regulă în această țară, un președinte care va da o șansă acestei țări. Iar acest președinte este, cu siguranță, Maia Sandu”, a spus vicepreședintele PAS, Sergiu Litvinenco.

Prim-vicepreședintele PAS, Igor Grosu, crede că toți trebuie să se unească în jurul Maiei Sandu. „Chem cetățenii și partenerii să dea dovadă de solidaritate, pentru că avem în fața noastră un președinte care a dezbinat, izolat și ne-a adus în situația aceasta grea pandemică, economică și politică. Misiunea noastră este una nobilă și avem certitudinea că în toamna aceasta vom face schimbarea în țară, iar schimbarea începe de la Președinție”, a precizat Grosu.

Membrii PAS au depus la CEC actele necesare, iar în trei zile vor putea demara procesul de colectare a semnăturilor în favoarea candidatului Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md