16:31:57 29.03.2024
Stiri

SCHEMĂ // Produse petroliere vândute ILEGAL șoferilor de microbuze, la Anenii Noi

Actualitate 02.09.2020 14:01 Vizualizări1074 Autor: Ziarul National
SCHEMĂ // Produse petroliere vândute ILEGAL șoferilor de microbuze, la Anenii Noi


Mai ieftin, cu bani gheață și fără a respecta normele care vizează comercializaea produselor petroliere sau a gazelor lichefiate.

Ofițerii Direcției investigare infracțiuni economice a Inspectoratului Național de Investigații anunță că au anihilat o schemă de comercializare ilegală a produselor petroliere și gazelor lichefiate de către o întreprindere din orașul Anenii Noi.

Polițiștii au stabilit că, cel mai des, clienții întreprinderii erau șoferii unităților destinate transportului de pasageri care plăteau un preț preferențial pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

Totodată, pompele de alimentare cu produse petroliere nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă şi de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor, iar pe ambele mijloace de măsurare nu s-au depistat inscripții de identificare - tip, număr de uzina, doza sau capacitate după caz, producătorul, precum și lipsa marcajelor metrologice, fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere.

Pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă investigațiile.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate, iar întreprinderea de la Anenii Noi riscă o amendă de 30 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md