Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Serviciul Hidrometeorologic de Stat spune că astăzi va fi cer noros, iar în nord – și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de o scădere a temperaturii aerului. Valorile termice maxime ating 25 de grade în nord, 32 în centru și la Chișinău și 34 de grade în sud, dar și aici vremea va începe să se răcească, de vineri.

Câteva repere din agenda zilei, prezentată de agenția IPN:

La Chișinău, Comisia Electorală Centrală se întrunește în ședință în pregătirile de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Are loc și ședința Consiliul Audiovizualului.

Procuratura Generală invită jurnaliștii la un briefing, dar tema nu a fost anunțată.

Centrul de Resurse Juridice, o organizație neguvernamentală, găzduiește o conferință despre dificultățile societății civile în perioada crizei de coronavirus.

Asociația Agențiilor de Publicitate lansează un apel către președintele Igor Dodon și primarul Chișinăului, Ion Ceban, pentru mai multă transparență în gestionarea reclamei stradale.

Câteva repere din agenda internațională:

Premierul rus Mihail Mișustin vizitează Republica Belarus pe fundalul represaliilor contra participanților la protestele postelectorale belaruse.

La Casa Albă de la Washington, au loc negocieri mediate de Statele Unite între președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, și premierul din Kosovo, Avdullah Hoti.

La Paris, guvernul francez prezintă un plan de relansare a economiei afectate de criza de coronavirus.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov se întâlnește cu emisarul special al ONU pentru Siria, Geir Pedersen.

La Geneva, are loc o conferință de presă a Organizației Mondiale a Sănătății despre pandemia de COVID-19.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG