(VIDEO) La indicația primarului Usatîi, grădinițele din Bălți vor activa până la ora 17:30

by D M
Distribuiti mai departe...

Grădinițele din Bălți vor activa până la ora 17:30. O dispoziție în acest sens a fost emisă de către primarul municipiului, Renato Usatîi. Subiectul a fost discutat marți, 1 septembrie, la o ședință a edilului cu viceprimarii municipiului, scrie RU1.md.

”Grădinițele nu pot funcționa până la ora 15:00. Este incomod pentru părinți, care vor fi nevoiți să se învoiască de la serviciu, pentru a-și lua copiii acasă”, și-a explicat Usatîi decizia.

Reamintim că, potrivit unei decizii din luna august a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, copiii pot să stea în grădiniță cel mult 7 ore, iar personalul – 9. După ce instituțiile preșcolare din întreaga țară s-au pregătit pentru un astfel de regim de lucru, la 28 august, comisia și-a modificat propria decizie, hotărând că programul de activitate al grădinițelor va fi stabilit de autoritatea publică locală, în funcție de situația epidemiologică.

”Este evident că au hotărât să nu-și renunțe la responsabilitate, punând-o în cârca noastră”, a menționat primarul, precizând că autorităților municipiului nu le este frică să-și asume această responsabilitate.

La ședință s-a constatat că, până în prezent, doar 85 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani au mers la grădinițe. Ceilalți absentează pentru că nu sunt imunizați. Se întâmplă pentru că instituțiile medicale nu fac față lucrurilor din cauza situației legate de pandemia de coronavirus și a lipsei de personal. Mai mult, cu doar zece zile până la 1 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis un ordin suplimentar, potrivit căruia copiii nu pot frecventa grădinițele, școlile și gimnaziale dacă nu au vaccinurile necesare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.