Potrivit guvernului german, Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok

navalnii_10668400

Guvernul german anunță că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu substanțe toxice de tipul Noviciok. Politicianul a fost transferat de urgență din spitalul din Omsk în Berlin, unde i s-au făcut toate analizele necesare.

Despre acest lucru a anunțat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert, informează The Guardian.

Noviciok este un agent neurotoxic sovietic, care a fost folosit pentru a otrăvi fostul spion rus Serghei Skripal și fiica lui în Marea Britanie. Este un inhibitor al colinesterazei care face parte din clasa de substanțe pe care medicii de la spitalul din Berlin Charité au găsit-o în analizele prelevate de la Navalnîi.

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenţi interni ai preşedintelui rus Vladimir Putin, organizând mai multe serii de proteste împotriva liderului de la Kremlin, pe care îl acuză de perpetuarea fenomenului extrem de răspândit al corupţiei.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău pe 20 august, în timpul unui zbor de la Tomsk, oraş din Siberia, spre Moscova, iar aeronava a aterizat de urgenţă în oraşul siberian Omsk pentru ca opozantul să fie spitalizat şi să primească primele îngrijiri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente