fbpx

Au tratat pandemia exagerat? Doi părinți și-ar fi închis copiii în casă timp de patru luni și ar fi bătut ușa în cuie

Trei copii suedezi ar fi fost închiși în casă timp de patru luni, de către părinții lor care s-ar fi speriat de impactul pandemiei de COVID-19. Minorii cu vârste între 10 și 17 ani au fost luați de către serviciile sociale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Din martie și până la începutul lunii iulie, copiilor nu li s-a permis să părăsească apartamentul (…), părinții erau atât de speriați de pandemie. În toată această perioadă nici părinții nu au părăsit apartamentul”, a declarat Mikael Svegfors, avocatul copiilor, relatează Le Figaro.

Cazul a avut loc în orașul Jönköping din sudul Suediei, iar conform investigațiilor – copiii au putut sta doar în camera lor. Mai mult, ușa casei ar fi fost bătută în cuie – fapt negat de părinți.

„Părinţii care şi-au închis copiii în acel apartament provin dintr-o altă parte a lumii şi nu vorbesc fluent limba suedeză. Au continuat să urmărească pe internet ştirile din ţara lor de origine, o ţară (al cărei nume nu a fost dezvăluit, n.r.) care a impus măsuri mai stricte de izolare”, a precizat avocatul Mikael Svegfors.

Menționăm că Suedia a fost dur afectată de pandemie, înregistrând circa 84.000 de infectări și 5800 de morţi. Chiar și așa, țara nu a izolat populaţia la domiciliu şi a lăsat deschise şcolile pentru elevii cu vârsta de sub 16 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button