‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSecetă hidrologică până la mijloc de septembrie

Secetă hidrologică până la mijloc de septembrie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea de secetă hidrologică pentru bazinele afluenților râului Nistru din centrul și nordul țării. Astfel, codul portocaliu este valabil până pe 15 septembrie.

Prin urmare, pe râul Prut, sectorul din satul Criva – orașul Costești, în râurile mici și bazinele acvatice din țară, se va menține cod galben, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă cod portocaliu de secetă hidrologică.

În acest context, meteorologii solicită, în special, agenților economici, precum și populației să consume rațional resursele de apă.

Seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri pentru o perioadă de timp. În cazul când debitul apei atinge cote de 30% şi mai joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite cod portocaliu de seceta hidrologică.

Atunci când seceta hidrologică se manifestă pe 80% din suprafaţa ţării se anunţă seceta hidrologică pe întreg teritoriul ţării, analogic şi pentru bazinele hidrografice.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›