‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 22 aprilie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducător: roada din acest an este mai mică, dar mai calitativă

Producător: roada din acest an este mai mică, dar mai calitativă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Condițiile agroclimatice din acest an au determinat reducerea cantitativă a mai multor culturi agricole. Așa se face că, primăvara cu temperaturile excesiv de joase pentru acea perioadă, urmată de lipsa de precipitații au servit drept factori determinanți care au scăzut și cantitatea de struguri din acest an, lucru confirmat și de către producătorul de struguri de masă din Cojușna, Strășeni, Geo Lupașcu:

„A fost un impact major din cauza anomaliilor climatice. Avem de două ori mai puțină roadă, decât în anul precedent, atât la strugurii de masă, cât și la cei tehnici. A fost o primăvară foarte rece, după care au venit ploile abundente, iar în urma acestora avem secetă. Este cert că aceste condiții au afectat esențial cantitatea strugurilor, reducând-o cu două ori față de cea din anul precedent, dar calitatea e una bună”.

Amintim că, și prognozele specialiștilor în ceea ce privește recolta de struguri din acest an sunt la fel de neoptimiste.  Astfel, experții în viticultură au prognozat, în luna august, o recoltă de struguri de masă mai mică cu 20-25 % decât anul trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›