image
Sursa foto: jurnal.md

În timp ce mai mulți părinți sunt nevoiți să-și țină copiii acasă, Dodon se laudă că și-a trimis odrasla la gradiniță

Igor Dodon a declarat că astăzi toți copiii, elevii, studenții au revenit la grădinițe, școli, universități. Din 1.252 de școli, fizic nu s-au descihis doar 19, dar și acelea încep procesul de instruire la distanță, a declarat președintele după ședința de lucru a coducerii de vârf a RM.

Practic toate instituțiile educaționale din RM, și-au reluat activitatea începând cu ziua de astăzi, a declarat președintele, menționând că cel mai mic copil al său, astăzi s-a dus la grădiniță cu mare bucurie. În același timp mulți părinți se plâng că nu toate grădiniițele și-au reluat activitatea și nu toți copiii vor avea posibilitatea de a le frecventa.

De astăzi am reluat procesul educațional în RM, vreau să vă informeaz că conform informațiilor de la MECC, din 1252 de școli fizic nu s-au descihis doar 19 dar și acelea încep procesul de instruire la distanță.

Vreau să felicit elevii, studenții, copii care au revenit astăzi la grădiniță. Cel micuț al meu astăzi cu plăcere s-a dus la grădiniță, eu cred că și restul marea majoritatea a părinților care ne privesc acuma se bucură că începând cu ziua de astăzi toți copiii au revenit la școli, la grădiniță. Vreau să feliciti copii cu începerea noului an școlar, vreau să mulțumesc profesorilor datorită cărora copiii noștri și țara noastră are viitor, înțelegem că trecem printr-o perioadă dificilă în premieră pe data de 1 septembrie nu vom face careuri, primul sunet tradițional, dar sper că vom trece peste această perioadă”, a menționat Igor Dodon.

În timp ce președintele declară că instituțiile de învățământ din RM și-au reluat activitatea, unii părinți se plâng că odraselel lor mai mici de 4 ani nu sunt acceptate la grădinițe, iar cei mai mari doar până la ora 15.30 vor putea petrece timpul în instituție. La fel, mulți elevi astăzi au petrecut primele ore în regim online, stând acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: