image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

Cu ce mesaj vine premierul Ion Chicu după ce a fost socru mare, apoi a dispărut câteva zile din spațiul public

După ce a dispărut mai multe zile din spațiul public, fiind criticat dur că a sfidat legea și a petrecut la nunta fiului său, premierul Ion Chicu vine astăzi cu un mesaj adresat elevilor, studenților și părinților la începutul unui nou an de școală.

„Ceea ce ne dorim e să acumulăm cunoștințe în siguranță”, spune șeful Guvernului în mesajul său.

„Ca și alte sărbători, în acest an Ziua Cunoștințelor o marcăm diferit. Ceea ce ne dorim e să acumulăm cunoștințe în siguranță, pentru că, din păcate, noi provocări apar în fața umanității. Este necesar să fie asigurate condiții corespunzătoare pentru protejarea sănătății copiilor și tinerilor Moldovei. Vă mai amintiți de vorba înțeleaptă ”o minte sănătoasă într-un corp sănătos”? Această expresie s-a transcris de pe peretele școlii în subconștientul nostru și încercăm s-o aplicăm tot restul vieții. Cred că boala sau starea de bine, ignoranța sau cunoașterea nu vine de la faptul că trăim în orașe sau sate, la poalele munților sau pe malul mării sau de la faptul că practici o meserie sau alta. Important este armonia cu oamenii din jur, ceea ce poate asigura deschiderea către lucruri noi”, spune Ion Chicu în mesajul publicat pe site-ul Guvernului.

„Credeți-mă, cunoașterea și împlinirea nu sunt undeva departe - la sat sau oraș, în Moldova sau într-o țară îndepărtată. Fericirea și cunoștințele sunt doar aici, în mintea fiecăruia! Fericirea personală sunt cunoștințele noastre și ele nu trebuie comparate. Trebuie să continuăm să învățăm. Vă încurajez să fiți recunoscători dascălilor voștri, să fiți deschiși pentru ca la un moment dat va trebui să transmiteți mai departe cunoștințele și experiența acumulată”, a adăugat Ion Chicu.

Precizăm că, din cele 1 252 de școli, astăzi, 1 septembrie, 19 nu au început anul de studii cu elevii prezenți în sălile de clase. În cazul acestora, procesul educațional a început la distanță.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: