image
Sursa foto: jurnal.md

Protest în fața Guvernului: „Jos masca”, „Nu mă tem de boală, tare vreau la școală” // VIDEO

În prima zi de an școlar, mai mulți părinți au protestat în fața Guvernului, cerând redeschiderea tuturor instituțiilor de educație timpurie și activarea instituțiilor primare în regim clasic.

Protestul este organizat de pediatrul Mihai Stratulat și are ca slogan „Nu mă tem de boală, tare vreau la școală”.

Manifestanții au scandat „Rușine”, „Jos masca!” și „Vrem la școală!”. În fața părinților au ieșit reprezentanții Ministerului Educației care însă nu au putut oferi un răspuns clar.

Conform datelor prezentate astăzi de ministrul Educației, Igor Șarov. din cele 1252 de instituții de învățământ primar, gimnazial și liceal, publice și private, s-au redeschis fizic, la 1 septembrie 2020, 1233 de instituții cu aplicarea diverselor forme de organizare a studiilor. 19 instituții nu s-au redeschis fizic, din acestea 11 fiind în carantină, iar altele 8 nu s-au redeschis din diverse motive, printre care necorespunderea parțială cu cerințele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Acestea se vor redeschide, după caz, după data de 7 sau 14 septembrie.

Dintre cele 7 modele, modelul 1, prezența 100%, a fost ales de către 800 instituții de învățământ. Pentru modelul 2, învățarea pe schimburi, au pledat 105 școli. Cel de-al 3-lea model, învățarea combinată, a fost implementat de către 3 instituții, iar modelul 4, hibrid, a fost ales de către 6 instituții. Modelul 6, învățarea online care este unul temporar, a fost selectat de 19 instituții. Și ultimul model, al 7-lea a fost ales de 314 instituții de învățământ.

Ce ține de instituțiile de educație timpurie, din cele 1398 de grădinițe publice, raportate la moment, 404 instituții s-au redeschis. 994 de instituții de educație timpurie urmează să obțină decizia de redeschidere.

Publicată de Părinți Solidari pe Marţi, 1 septembrie 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: