(video) Andrei Năstase a primit susținerea Consiliului Național Politic al formațiunii, pentru a candida la funcția de președinte al RM

Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a primit susținerea Consiliului Național Politic al formațiunii pentru a candida la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Foto: captură

În cadrul briefingului de presă, Andrei Năstase a declarat că miza acestui scrutin este atât de importantă, „încât va marca, în toate detaliile sale, evoluția societății noastre în anii care vor urma”, spune liderul Platformei.

„Ori de câte ori toate energiile pozitive ale societății noastre s-au aliniat ideilor și dorințelor noastre de a face din Moldova o țară normală, corectă, prosperă și sănătoasă, o țară în care să vrem cu toții să trăim, noi, împreună, am reușit. Ori de câte ori însă, meschine interese politice, partinice sau personale au confiscat cu cinism cauza națională, cei care au avut întotdeauna de pierdut au fost oamenii și Moldova, în vreme ce doar unii, puțini, oligarhi, oportuniști sau populiști, au avut de câștigat.

Bătălia pentru Moldova se dă astăzi între câteva milioane de oameni, apăsați de suferință, corupție și sărăcie, obosiți de cei 30 de ani în care au așteptat și au crezut că vor trăi bine în țara lor, și toți cei care au făcut din politică singura lor rațiune de parvenire publică, de închipuită preamărire și atât de neimportantă confirmare personală.

Această bătălie pentru Moldova se va da între noi toți și ei, cei care vor cu orice preț să tranzacționeze în continuare viitorul țării noastre în funcție de orgoliile și interesele lor partinice și personale”, a punctat Năstase.

Andrei Năstase afirmă că el este unicul candidat cu adevărat independent și liber. „Sunt candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă ale nimănui, nici din interior și nici din exteriorul țării. Și pentru că doar făcând alegerea corectă, avem garanția că toți oamenii Moldovei vor avea de câștigat”, a punctat acesta.

Liderul Platformei DA, împreună cu alți colegi din partid au anunțat că vor merge la CEC pentru a înregistra grupul de inițiativă, pentru colectarea semnăturilor.


Pub