O familie a lăsat căruciorul seara în coridorul de la scara blocului, iar dimineață s-a pomenit fără el. Poliția a reținut un suspect

Un bărbat dn Strășeni a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție din Chișinău, pentru comiterea unui furt de cărucior pentru copii. Cazul ar fi avut loc în seara zilei de 12 august, în sectorul Botanica al capitalei. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o amendă de până la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Foto: politiacapitalei.md

Pe 13 august, oamenii legii au fost alertați de către un bărbat de 22 de ani, care le-a comunicat că din scara blocului de locuit amplasat pe bd. Dacia, a fost sustras căruciorul pentru copii. Ajunși la fața locului, tânărul a spus că au venit de la plimbare cu copilul și au lăsat ca de obicei căruciorul în coridor, dar în dimineața zilei de 13 august nu l-au mai gasit. Prejudiciul a fost estimat de către partea vătămată la 3 000 lei.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigare și urmărire penală, totodată în preajma blocului de locuit forțele de ordine au depistat o cameră de supraveghere care a susrprins momentul sustragerii. Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Individul a fost escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Totodată polițiștii au acumulat probe concludente în privința bărbatului cu privire la comiterea unui furt din locuință, unde acesta a pătruns prin geamul de la bucătăria apartamentului amplasat pe str. Zelinski, de unde a sustras două telefoane mobile, în sumă de 10 000 lei, ce aparțin proprietarei în vârstă de 24 de ani.

Suspectul nu este la prima abatere, fiind judecat pentru infracțiuni analogice.


Pub